Bomboloni amorezate

de Oana in Dulciuri, 29 Ian 2010 | 8804 vizualizari

 

Reteta By Vladut Antena 1

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare cu apa
  • 100 g unt (sau 1/2 cana ulei)
  • 1 cana faina (cana de aceeasi marime)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 200 g branza de vaci cremoasa (sau mascarpone sau philadelphia)
  • 200 g visine
  • zahar pudra dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni amorezate:

Apa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine cu o lingura de lemn, apoi se pune iar pe foc pentru un minut, amestecand bine, sa devina omogena. Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare cu mixerul. Se lasa compozitia la odihnit.

Preparam intre timp crema. Eu am vut visine congelate, le-am lasat inainte cu zahar si apoi le-am congelat, deci erau dulci. Se amesteca branza cu visinele si zahar pudra dupa gust, eu am pus o lingura. Se mixeaza cu blenderul pana devine cremoasa. Se pastreaza cateva visine pentru decor.

Intr-o tigaie inalta se pune mult ulei, se lasa sa se incinga bine, se da apoi focul mic si se pun gogoselele cu o lingurita. Ele se vor umfla mult si incep sa se roteasca singure in tigaie. Le intorceti mereu pe toate partile. Vor incepe sa se crape si asa se vor coace bine si vor fi goale inauntru.

Se servesc pudrate cu zahar, cu crema de visine si diferite toppinguri, noi am avut de ciocolata si caramel.

TIPS-URI

1

Pentru crema se poate folosi dulceata de visine si nu mai adaugati zahar.

2

Compozitia cu faina oparita este cea folosita la eclere, doar ca renuntati la praful de copt daca le coaceti in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni amorezate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:17

arata foarte bine!modul de preparare e ca la cojile de eclere,singura diferenta fiind faptul ca se prajesc in ulei!o sa le incerc si eu....poate de sf valentin,daca tot au denumirea asta dulce

PARADIS 1

05.02.2010, 06:25

Oana,cred ca eram amindoua online la neata cu Razvan si Dan...Insistam pe chat si ceream reteta de la Vladut.Eu mi-am notat-o in dimineata aceea,dar Vlad spunea de 1 kg faina...bla,bla.Tu ai impartit compozitia?Arata incredibil,si vreau sa le prestez si eu.

Oana 1

05.02.2010, 11:23

Paradis, am retinut doar ca era compozitia de eclere si aveam eu una. La fel, mi-a ramas ca se pune praf de copt, am pus din ochi, plus din zbor am inteles cum a facut crema de branza. Eu le-am adaptat dupa cum mi-a venit pe moment Pe seara am vazut pe forumul lor reteta originala, nu retinusem stafidele...Oricum, au iesit super bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu visine sau cirese